Meest gestelde vragen

Over de tent

Hier vind je informatie de tent zelf, dus bijvoorbeeld over afmetingen, hoeveel personen erin passen etc.

Mag het ook op een andere plek?

De tent hoeft niet per se in jouw tuin te staan. Sommigen laten de tent bij opa en oma in de tuin bezorgen, of op bijvoorbeeld een camping. In principe kan de tent overal afgeleverd worden, zolang er maar permanent toezicht verzekerd is.

Andere plekken dan jouw tuin zijn dus ook mogelijk, maar wel altijd onder één heel belangrijke voorwaarde. De tent mag nooit onbeheerd achtergelaten worden. U blijft tijdens de verhuurperiode verantwoordelijk voor de tent. Als de tent wordt gestolen of zodanig beschadigd dat deze onbruikbaar is geworden, kan de schade oplopen tot wel twintigduizend euro. Dat schadebedrag telt per tent en wordt op jou verhaald.

HEEEELLLPPP!! Ik heb geen gras. Wat nu?

Als jouw achtertuin betegeld is, of je hebt vlonders of bijvoorbeeld zand, dan kunnen we de tent vast maken op zogenoemde ankerplaten. Deze ankerplaten kun je in de winkel tegelijk met de tent  erbij bestellen.

Als je kunstgras hebt kunnen we de tent bevestigen met speciale kunstgrasprikkers. Dit zijn dezelfde prikkers waarmee je zelf de mat hebt vastgezet. De gaatjes die hiermee gemaakt worden zie je na de tijd niets meer van. Mocht je dit toch niet willen dan kun je ervoor kiezen om de ankerplaten erbij te bestellen. Dan zetten we de tent daarop vast.

Wat zijn die ankerplaten?

Ankerplaten gebruiken we om de tent te bevestigen als iemand geen gras heeft maar bijvoorbeeld, kunstgras, vlonders, zand of gewoon tegels. Deze ankerplaten maken wij van betonplex of hout. Dit geeft een zeer stevige en zware fundering waarop de tent veilig bevestigd kan worden.

Deze ankerplaten kunt u tegelijk met de tent in onze winkel huren. Hier word wel wat extra voor gerekend.

Wat is de afmeting van deze ankerplaten?

Als we de platen aan elkaar hebben gemonteerd (zie foto in de winkel) is het een cirkel met een doorsnede van 3,5 meter. (zie afbeelding)

Past het onder mijn overkapping?

Zolang de overkapping niet lager is dan 3,5 meter past de tent er qua hoogte wel onder. Er moet dan wel ook voldoende oppervlakte zijn zodat er een cirkel past met een doorsnede van 3,5 meter.

Ik wil meer dan één tent huren

Dat is zeker mogelijk, maar weet wel zeker dat je er de ruimte voor hebt! Ook is het maximale aantal beperkt tot 20 per week. Mocht je bijvoorbeeld een vrienden of familie dag organiseren en je hebt meer tenten nodig, dan kan dat wel overlegd worden. Vraag gewoon wat er mogelijk is. We hebben ook onze tenten geleverd op grotere bruiloften, zelfs bij bekende Nederlanders. Er valt dus altijd wel wat te regelen in goed overleg.

Over de locatie

Hier vind je informatie over de plek waar de tent moet komen, dus bijvoorbeeld de ondergrond waarop gebouwd moet worden.

Past de tent wel in mijn tuin?

Er is maar één manier om daarachter te komen. Meten is weten! Doe het zo nauwkeurig mogelijk, neem de tijt.

Stap1: Prik iets stevigs ongeveer in het midden op de plek waar je de tent wilt hebben. Bijvoorbeeld een haring of een schroevendraaier.

Stap 2: Neem een koord of draad die je markeert op iets meer dan anderhalve meter. Bindt deze vast aan de schroevendraaier.

Stap3: Als je op anderhalve meter met het koord in je hand in een volledige cirkel rond de schroevendraaier kunt lopen zonder ergens tegen aan te lopen, moet het passen!

ZIE VIDEO

Het past net niet!

Mocht het zo zijn dat je net niet aan drie-en-een-halve meter komt, hoeft dat niet direct een probleem te zijn. Soms kunnen we bijvoorbeeld één of een paar haringpunten niet in het gras bevestigen, maar over de tegels laten uitwaaieren.
Mocht je hierover twijfelen maak dan even een foto van de plek waar je de tent wilt hebben. Stuur de foto en wat tekst en uitleg via WhatsApp, dan kunnen we de situatie bekijken. Vaak lukt het namelijk alsnog wel. Maar overleg, want als we er eenmaal zijn om de tent volgens afspraak te leveren en het past niet of we konden om wat voor reden dan ook niet opbouwen, wordt het geld dat u heeft betaald voor de huur niet terug gestort. Dit kunnen we niet doen omdat we een beperkte voorraad beschikbaar hebben. Op het moment dat je een tent boekt is deze niet meer beschikbaar voor iemand waar het wel had gepast. Ons verlies is dan dus niet te compenseren.

Hoe groot is de tent?

De afmetingen zijn 325 cm x 325 cm x 300 cm (lengte x breedte x hoogte).

Dat is dus ruim 3 meter lang en breed en 3 meter hoog.

Als je geen gras hebt, moeten we gebruik maken van ankerplaten om de tent de bevestigen. In dat geval hebben we meer ruimte nodig. In dat geval moet er echt een cirkel mogelijk zijn met een doorsnede van 3,5 meter.

Is de tent wel waterdicht?

De tent is honderd procent waterdicht. Er zit aan de puntige bovenkant een stormdakje dat ventileert, maar deze is zo gemaakt dat deze mooi afwatert. De binnentent is volledig af te sluiten en is daardoor zelfs waterdicht wanneer het deurtje van de buitentent er niet voor zit. Dus geen zorgen, als je alles netjes afsluit zul je niet nat worden.

Is de tent wel stormproof?

Deze tent heeft op meerdere evenementen gestaan in binnen- en buitenland en daar hele zware weersomstandigheden meegemaakt. Zelfs een aantal evacuaties. We mogen daarom stellen dat de tent door de wol geverfd is. Als de tent met onze haringen bevestigd is zal deze niet snel omwaaien. Het is wel aan te raden om met zware weersomstandigheden in de tent te blijven in verband met eventueel in het rond waaiende projectielen en of blikseminslag.

Hoeveel mensen passen in de tent?

Maximaal 4 van onze matrassen.

Wat wij in de praktijk hebben opgemerkt als de meest ideale samenstellingen;

  • Vier kinderen
  • Twee volwassenen met twee kinderen
  • Eén volwassene met drie kinderen
Mag ik eigen matrassen gebruiken?

Dat is natuurlijk geen probleem. Heel begrijpelijk ook als je rugklachten hebt of iets dergelijks. Wel hebben we liever dat je gebruik maakt van onze matrassen. De matrassen die je thuis gebruikt zijn niet namelijk gemaakt voor deze tent. Je krijgt ze ook niet zo makkelijk door de redelijk kleine opening van de tent. Daarnaast passen ze niet perfect en kunnen doordat ze te groot zijn tegen de naden en zomen van de tent drukken. Hierdoor kan uitscheurgevaar ontstaan. Onthoudt dat de schade die tijdens de huurperiode ontstaat op jou verhaald wordt.

Over de opbouw

Hier vind je informatie over de dag dat we komen opbouwen, dus bijvoorbeeld hoe laat, moet ikzelf aanwezig zijn etc.

Moet ik het zelf opbouwen?

Nee hoor. Het opbouwen wordt gedaan onze crew. Het is een tent die door ons zelf is ontworpen en met de hand wordt gemaakt. Het is daardoor niet een normale tent die je zonder kennis van zaken zelf kunt opzetten. Er zijn ook wat hulpmiddelen nodig die je niet thuis hebt. Dus laat het gewoon over aan de persoon die de tent oplevert.

Moet ik bij het opbouwen aanwezig zijn?

Dat heeft heel sterk onze voorkeur. Als je tijdens de opbouw toch niet op het afgesproken tijdstip en of locatie aanwezig kunt zijn, is het handig dat we dit weten voor de tijd. Mocht het je om de één of andere reden niet gelukt zijn om het te melden, zorg dan dat we op in ieder geval bij de door jou aangewezen plek kunnen komen. Laat bijvoorbeeld dan de poort of garagedeur open zodat wij in uw tuin kunnen komen en markeer de plek waar de tent moet staan door er bijvoorbeeld een steen neer te leggen. Zorg er ook voor dat je telefonisch goed bereikbaar bent voor vragen van onze kant, zodat we makkelijk kunnen overleggen indien nodig.

Als we er eenmaal zijn om de tent volgens afspraak te leveren en het past niet of we konden om wat voor reden dan ook niet opbouwen, wordt het geld dat u heeft betaald voor de huur niet terug gestort. Dit kunnen we niet doen omdat we een beperkte voorraad beschikbaar hebben. Op het moment dat je een tent boekt is deze niet meer beschikbaar voor iemand waar het wel had gepast. Ons verlies is dan dus niet te compenseren.              

Hoe laat komen jullie opbouwen?

Op de bevestigingsmail staat in welk tijdslot u gepland staat.

Hoelang duurt opbouwen eigenlijk?

De tent staat in een mum van tijt. Afhankelijk van de plek, hoeveel tenten en wat er gebouwd moet worden. Normaal staat één tent binnen vijftien á dertig minuten.

Waar moet ik voor zorgen voordat jullie komen?
  • Dat we op de juiste plek, op het juiste tijdstip aanwezig kunnen zijn, dus voorzie ons van kloppende informatie.
  • Zorg dat op de plek waar de tent moet komen voldoende ruimte is. Dus meet de plek op voordat je bestelt.
  • Zorg dat de plek opgeruimd is. Als het terras vol staat met tafels en dergelijke en we kunnen niet bouwen, zullen we ervoor moeten kiezen om naar de volgende klant te gaan. Maak het de bouwers mogelijk om snel te kunnen werken.
  • Zorg dat je telefonisch bereikbaar bent voor overleg. Als iets niet helemaal gaat zoals verwacht is het handig dat we even kunnen bellen om met elkaar te spreken over hoe het aan te pakken.

Tijdens de huurperiode

Hier vind je informatie over het gebruik van de tent, dus bijvoorbeeld mag mijn hond erin, wat als er iets kapotgaat etc.

Mag ik de tent verplaatsen?

Vanwege jouw eigen veiligheid, nee! Zorg er daarom voor dat we de tent direct op de goede plek kunnen zetten. Je hebt thuis niet het juiste materiaal om deze tent op te bouwen en of te verplaatsen. Als jezelf de tent verplaatst en er ontstaat schade, dan ben hier zelf voor verantwoordelijk en aansprakelijk.

Gaat mijn gras kapot?

We bevestigen de tent met haringen in de grond. Dit zijn normale haringen die kleine sporen (prikgaatjes) achterlaten. Deze gaatjes zijn verdwenen met de eerstvolgende regenbui. Dus geen zorgen.

De tent kan niet langer dan één week gehuurd worden. Als de tent langer staat dan 5 dagen bestaat de kans dat het gras wat lichter of geler kleurt wegens een gebrek aan zonlicht. Dit kan met wat extra aandacht, water en bemesting makkelijk verholpen worden. Er wordt bij normaal gebruik nooit onherstelbare schade aangericht aan een grasmat.

Huisdieren in de tent?

Dat is geen probleem als je er maar bij blijft. Je blijft zelf voor de schade aansprakelijk ook als deze door een huisdier wordt toegebracht. Daarnaast is het ook fijn als je da de huurperiode wat extra aandacht besteed aan het schoonvegen van de eventuele haren.

Eigen risico

Vanaf het moment dat het bij jou geplaatst wordt tot en met het moment dat wij het weer afbreken en inladen bent u verantwoordelijk voor eventuele schade.

Wij kunnen nooit aansprakelijk gesteld worden voor schade die tijdens de verhuurperiode is ontstaan. In alle voorgaande jaren hebben we nooit situaties gehad waarbij letsel is ontstaan aan personen en/of schade aan het eigendom van derden. Dit betekent niet dat het onmogelijk is dat dit voorvalt.

Waar moet ik op letten?

Vuur.

BLIJF MET VUUR UIT DE BUURT VAN DE TENT! BBQ’en is leuk en marshmallows roosteren boven een vuurtje ook maar vuur is levensgevaarlijk. Dus houdt een gepaste afstand zodat er geen gevaarlijke situatie ontstaat                                  

Zeep. Gebruik geen vet oplossende middelen op het tentdoek of in de buurt van het doek. Dus eigenlijk geen enkele vorm van zeep. Het tentdoek heeft speciale behandelingen ondergaan tegen rot, schimmel, vuil etc., maar het kan niet tegen zeep. Dan lost bijvoorbeeld de waterafstotende coating op, waardoor de tent niet langer waterdicht is.         

DUS OOK NIET BELLENBLAZEN! 

Ik heb het buitendoek vies gemaakt

Neem een doek en gebruik warm water, maar nooit schoonmaakmiddelen! Afhankelijk               van wat er is gemorst zou dit voldoende moeten zijn. Ga niet zelf boenen als het niet werkt omdat je dan de kans vergroot dat je onherstelbare schade aan het doek brengt. Meld het gewoon dat het niet is gelukt om het helemaal schoon te krijgen, dat vinden we niet erg en dat kunnen wij wel oplossen.

Wat te doen bij schade?

Mocht er per ongeluk schade zijn, meldt dat dan gewoon. Wij maken de tenten zelf en zijn meestal in staat om schade ook zelf weer te herstellen.

Na de huurperiode

Hier vind je informatie over de dag dat we komen afbreken, dus bijvoorbeeld hoe laat, moet ikzelf aanwezig zijn etc.

Moet ik de tent zelf afbreken?

Nee. Wij komen al het geleverde zelf spul zelf weer afbouwen en ophalen.

Moet ik bij het afbreken aanwezig zijn?

Dat heeft heel sterk onze voorkeur. Als je tijdens de afbouw toch niet op het afgesproken tijdstip en of locatie aanwezig kunt zijn, is het handig dat we dit weten voor de tijd. Mocht het je om de één  of andere reden niet gelukt zijn om het te melden, zorg dan dat we in ieder geval bij de door jou aangewezen plek kunnen komen. Laat bijvoorbeeld dan de poort of garagedeur open zodat wij in uw tuin kunnen. Zorg er ook voor dat je telefonisch goed bereikbaar bent voor vragen van onze kant, zodat we makkelijk kunnen overleggen indien nodig.

Als we er eenmaal zijn om de tent volgens afspraak af te breken maar we konden om wat voor reden dan ook de tent niet meenemen, moeten we je een nieuwe huurperiode in rekening brengen van onbepaalde duur, in ieder geval tot het volgende haalmoment een week later. Die kosten kunnen oplopen tot € 700,-

Hoe de tent opleveren?

Zorg ervoor dat de tent leeg is. Er blijven weleens knuffels en dergelijke achter. Als dat dan net die knuffel is die jouw kind nodig heeft om te slapen, dan heb je de poppen aan het dansen ruim dus alles lekker op, zodat alles erbij lag op het moment dat we de spullen brachten, compleet, schoon en netjes.

Hoe laat komen jullie afbouwen?

Op de bevestigingsmail staat in welk tijdslot u gepland staat.

Over de boeking

Hier vind je informatie over het online boeken in onze winkel, dus bijvoorbeeld over de prijzen, annuleren etc.

Ik snap niet hoe het winkeltje werkt

Mocht het je niet zo goed lukken om de tent te boeken, mag je altijd contact met ons opnemen. Dan helpt één van onze medewerkers u verder.

Ik heb geen bevestigingsmail ontvangen

Controleer even of de boeking wel is afgeschreven. Als dat zo is, controleer dan de spam-filter van uw e-mail. Soms houdt de spam-filter email van onbekende adressen tegen. Mocht de betaling zijn afgeschreven en er zit geen bevestigingsmail in de spam, neem dan contact met ons op.

Het lukt me niet om te betalen

Neem dan direct contact met ons op via whatsapp of stuur een mailtje.

Waarom kan ik alleen met iDeal betalen?

iDeal is de meest gebruikte betaalmethode van Nederland. Bijna 70% van alle online betalingen worden hiermee gedaan.

Ik wil verzetten naar een andere datum
  • Tot 14 dagen mag kosteloos en zonder opgave van redenen verzet worden. Na die tijd wordt het voor ons lastiger om het door jou eerst bezet gehouden plekje weer op te vullen.

    Mocht je binnen deze 14 dagen zitten en het feest kan toch geen doorgang vinden, stuur dan een mail naar teun@tentinjetuin.nl Kabouter Teun beoordeeld dan of we er toch nog een draai aan kunnen geven.   

Ik wil de boeking annuleren

Tot 14 dagen mag kosteloos en zonder opgave van redenen annuleren. Na die tijd wordt het voor ons lastiger om het door jou eerst bezet gehouden plekje weer op te vullen.

Mocht je binnen deze 14 dagen zitten en het feest kan toch geen doorgang vinden, stuur dan een mail naar teun@tentinjetuin.nl Kabouter Teun beoordeeld dan of we er toch nog een draai aan kunnen geven.   

Welke extra kosten zijn er?

Er komen verder geen andere kosten bij. Alles zit in het totaalbedrag begrepen.

Wel kan het incidenteel voorkomen dat er eindschoonmaakkosten in rekening worden gebracht. Dit kan als je het heel bont hebt gemaakt. De hoogte van deze kosten zijn afhankelijk van de inspanningen en materialen die nodig zijn om de klus te klaren.

Opties en extra’s

Als je optionele extra's (matrassen, ankerplaten of feestpakketten) erbij wenst te boeken dan worden hiervoor de daarvoor geldende kosten in rekening gebracht.

Fotomateriaal

De afgebeelde foto’s van accommodaties zijn bedoeld om je een algemene indruk te geven van wat je van de tent kunt verwachten. Het is mogelijk dat de tent wat afwijkt door bijvoorbeeld een andere kleurstelling. Het is niet mogelijk om op basis van weergegeven foto’s rechten te ontlenen.

Matrassen

Onze matrassen zijn speciaal uitgekozen voor de tent. De matrassen zijn bedoeld om enkele nachten op te slapen. Hou er rekening mee dat de matrassen die door ons worden aangeboden mogelijk minder comfortabel zijn dan jouw eigen bed.

Fouten op onze site

Kennelijke fouten of vergissingen op de website van Tent-in-je-tuin binden Tent-in-je-tuin niet. Tent-in-je-tuin behoudt het recht voor deze (zet-)fouten te wijzigen. 

Prijzen

De vermelde prijzen in de tent-in-je-tuin winkel zijn, met uitzondering van eventuele publicatie fouten, niet voorziene btw-toeslagen en werkelijk evidente vergissingen. In voorkomende gevallen kan de bevestiging binnen 48 uur herroepen worden door tent-in-je-tuin.                                              

De weergegeven prijzen op de website van tent-in-je-tuin binden tent-in-je-tuin niet. Tent-in-je-tuin behoudt zich het recht voor om prijzen en kortingsregelingen te wijzigen en/of een toeslag in rekening te brengen. Je wordt ten tijde van reservering in kennis gesteld van de dan geldende prijs.

De in jouw bevestigingsmail vermelde prijs is bindend. Van prijskortingen en/of speciale aanbiedingen kan geen gebruik meer worden gemaakt nadat de bevestigingsmail door Tent-in-je-tuin aan jou is verstuurd. 

Als je een reservering hebt gemaakt tijdens een kortingsactie ga je akkoord met eventueel aanvullende of afwijkende actievoorwaarden.        

Belangrijke dingen in het kort             

Hier vind je de belangrijkste zaken uit bovenstaande categorieën, zoals brandveiligheid, Covid-19 etc.

Brandveiligheid; niet met open vuur in of nabij de tent komen. Dat is levensgevaarlijk. Tentdoek is brandbaar. Dus ook goed opletten met smeulende kolen en rondschietende vonken van het barbecueën en de vuurkorven in de tuin.                                                                                                        

Schoonmaken; doe maar liever niet. Als er wat vies is geworden, laat ons dat dan maar opruimen en wegpoetsen. Mocht u het toch niet kunnen laten, gebruik dan nooit (vloeibare) zeepproducten. Zepen hebben oplossende eigenschappen waarmee u het tentdoek onherstelbaar beschadigd en de waterdichtheid afneemt of zelfs volledig wegneemt. Dus ook geen bellenblazen!                                                                                                           

Wat niet doen met de tent; de tent zelf verplaatsen, onbeheerd achterlaten of afbreken. Lief dat u het ons makkelijk wilt maken, maar deze tenten zijn door ons zelf met de hand gemaakt en erg kostbaar. Daarnaast moet je ook echt weten wat je doet om schade te voorkomen. Door u aangerichte schade en of verlies wordt op u verhaald.                                                                                                      

Insecten; Insecten lopen overal en dus ook in uw tuin. De tent kan niet hermetisch worden afgesloten en daardoor zult u merken dat er weleens insecten door de tent kruipen. Bent u niet zo’n buitenmens of heeft u zelfs een fobie voor insecten, hang dan een klamboe in de nok van de tent zodat u insectvrij kunt slapen. (Klamboe is bij ons te huur)                                                                                               

Scherpe voorwerpen; houdt scherpe voorwerpen uit de buurt van de tent. Gaten zijn makkelijk gemaakt door een scherpe punt, waardoor bijvoorbeeld de bodem lek raakt. Dus ook geen scherpe nagels van huisdieren op de tentbodem toestaan.

Elektrische apparaten, telefoon opladers etc. liever niet in de tent. Er bestaat altijd het risico op kortsluiting, dus niet doen.                                   

Noodweer, ga niet met storm en of bliksem in de tent zitten.

De tent mag nooit onbeheerd achtergelaten worden.

tent-in-je-tuin kan geen aansprakelijkheid aanvaarden voor verlies, diefstal, schade of letsel, berokkend aan of door gebruikers van de via Tent-in-je-tuin geboden accommodatie, hoe deze schade of dit letsel ook is ontstaan. Gebruik van de tent geschiedt geheel voor eigen risico. 

Uitspraken van medewerkers van Tent-in-je-tuin betreffende aansprakelijkheid binden Tent-in-je-tuin niet.                                                                                     

Als een medewerker van tent-in-je-tuin door ziekte of andere dringende redenen verhinderd is zijn/haar werk te doen, zal er zo spoedig mogelijk voor vervanging worden gezorgd. In het geval dat dit niet direct geregeld kan worden, accepteert Tent-in-je-tuin geen aansprakelijkheid voor eventueel hieruit voortvloeiende kosten.                                                                                                          

In de door tent-in-je-tuin aangeboden accommodaties is het niet toegestaan te roken.               

Overig                

Hier vind je informatie over overige zaken die geen betrekking hebben op alle bovenstaande categorieën, zoals klachtenregelingen etc.

Nederlands recht

Het Nederlands recht is van toepassing op de overeenkomsten die op basis van deze verkoopvoorwaarden zijn gesloten, worden gewijzigd of aangevuld, tenzij op grond van dwingende regels ander recht van toepassing is. 

Ik heb een klacht

Indien aanleiding voor een gerechtvaardigde klacht blijft bestaan, dient deze uiterlijk binnen 8 weken na de laatste overnachting in de accommodatie schriftelijk (per e-mail) te worden ingediend, t.a.v. afdeling service (teun@tentinjetuin.nl). Klachten die buiten deze termijn naar tent-in-je-tuin worden gezonden worden niet in behandeling genomen. Telefonische klachten en klachtmeldingen op een social-media kanaal kan tent-in-je-tuin niet in behandeling nemen.

Je gaat akkoord met

Door akkoord te gaan met de Algemene boekingsvoorwaarden ga je ook akkoord met de algemene voorwaarden.

Door akkoord te gaan met de Algemene boekingsvoorwaarden ga je ook akkoord met de privacy policy van Tent-in-je-tuin.

tent in je tuin: in de media

(sommige nog onder onze oude naam)